Coachen van starters

De aankoop van een huis is vaak één van de grootste investeringen in je leven. Een leuke en spannende gebeurtenis, maar tegelijkertijd zijn er veel onzekerheden en je wilt dat alles goed gaat. Daarom kiezen jonge mensen steeds vaker voor begeleiding door een aankoopmakelaar.

Attis aankoopmakelaardij heeft speciaal voor starters een uniek arrangement voor aankoopbegeleiding ontwikkeld: de Starterscoach. De Starterscoach is niet één persoon; het is een initiatief waarbij de drie belangrijkste tussenstations in het aankooptraject zijn inbegrepen: de makelaar, de financieel adviseur en de notaris.

Je kunt dus spreken van een alles in één pakket, kant en klaar aangeboden én voor een bijzonder scherp tarief. Met de Starterscoach bespaar je zelfs tot €2.500,– ten opzichte van de kosten van afzonderlijke begeleiding bij de diverse professionals!

De Starterscoach kan met recht gerekend worden tot één van de meest succesvolle initiatieven van Attis aankoopmakelaardij. Talloze jonge mensen hebben al geprofiteerd van de unieke voordelen van het pakket en kunnen terugkijken op een geslaagde aankoop, stressvrij door de zekerheid van complete professionele begeleiding.

 

Het aankooptraject: wie doet wat?

Bij de aankoop van een huis zijn verschillende deskundigen betrokken. Hieronder een overzicht van wat de professionals die betrokken zijn bij het Starterscoachpakket voor je doen.

De makelaar

Wij assisteren je bij het verwoorden van je wensen op basis waarvan een zogenaamd ‘woonprofiel’ ontstaat. Daarmee kunnen we je helpen met het zoeken naar jouw ideale woning. Als je denkt die gevonden te hebben, bekijken we de woning van onder tot boven. We zullen onderzoeken of er verontreiniging is, of er juridische bijzonderheden zijn en of de woning bouwkundig in orde is. Als wij reden tot twijfel hebben, bespreken we dat met je en zullen we eventueel vervolgonderzoek door een gespecialiseerd bedrijf adviseren.

We beoordelen natuurlijk of de gestelde vraagprijs reëel is en geven onze ideeën over een redelijke koopprijs. Daarnaast zijn de voorwaarden die bij de koop gesteld worden, zoals de datum van overdracht of eventuele herstellingen door de verkoper, heel belangrijk.

Kortom: binnen het Starterscoach pakket ontvang je volledige aankoopbegeleiding van een deskundig specialist.

De notaris

Het eigendom van het door jou gekochte huis komt tot stand door het inschrijven van de akte van levering in de registers van het kadaster. De notaris zorgt hiervoor. Voordat de akte wordt opgesteld controleert hij of zij onder meer wie de eigenaren zijn en welke juridische bijzonderheden er zijn ten aanzien van het huis.

Daarnaast behoren het aflossen van de bestaande hypotheken van de verkoper en het opmaken van de hypotheekakte (en alle werkzaamheden die daarbij horen) tot de taken van de notaris. Als je het huis samen met je partner koopt is het aan te raden ook een samenlevingsovereenkomst of testament te laten maken. Hierin leg je bijvoorbeeld vast hoe bij het verbreken van de samenwoning de gemeenschappelijke spullen en een eventuele overwaarde van het huis moeten worden verdeeld. In een testament bepaal je ook wie jouw erfgenamen zullen zijn.*

* Deze laatste diensten zijn niet in het Starterscoach pakket begrepen. Wel geldt een kortingstarief in combinatie met het pakket.

Aankoopbemiddeling

Voorwaarden

Om gebruik te kunnen maken van het Starterscoach pakket moet de begeleiding betrekking hebben op je eerste huis en mag de kostprijs van de woning niet hoger zijn dan € 250.000,–. Verder mag je gebruik maken van alle diensten binnen het pakket, maar het hoeft niet. Voldoe je niet aan alle voorwaarden? Geen probleem, maak een afspraak en laat je voorlichten over de andere mogelijkheden.

Vragen of interesse?
Neem contact met ons op