Waarom zou u mij als aankoopmakelaar inschakelen?

Lagere aankoopprijs

De huizenmarkt trekt weer aan. Door de lage hypotheekrente is het een goede tijd om juist nu een woning te kopen.
Maar het is voor een koper ook lastig om een goed beeld te vormen van de markt. Waarom staat de ene woning al zo lang te koop en wordt de andere snel verkocht? Is de vraagprijs niet veel te hoog?

Aankoopmakelaar Attis van der Horst weet door haar professionele en doordachte strategie de onderhandelingen zo te voeren dat u niet teveel betaalt. Wist u trouwens dat uit onderzoek is gebleken dat een koper zonder makelaar gemiddeld € 6000,– teveel betaalt voor zijn woning?

Uw belang voorop

Als u een woning wilt kopen heeft u in veruit de meeste gevallen te maken met een verkopende makelaar. Hoe aardig hij of zij ook is, deze professional heeft maar één doel: u zoveel mogelijk te laten betalen voor het huis.
Aankoopmakelaardij Attis van der Horst behartigt exclusief de belangen van de koper. Ons kantoor heeft geen woningen in de verkoop, daarom zal er ook nooit een belangenverstrengeling zijn als u een woning leuk vindt uit de portefeuille van een verkopende makelaar die ook aankoopbegeleiding doet.

Risico’s uitsluiten

De verkopende partij heeft een mededelingsplicht, maar de aankopende partij heeft een onderzoeksplicht. Dat wil zeggen dat u vragen dient te stellen over – en onderzoek moet doen naar – eigenschappen van de woning die u wilt aankopen en niet te vergeten de woonomgeving. Wij weten precies waar op gelet moet worden bij de beoordeling van een woning. We bieden u daarom de zekerheid en het overzicht die aan iedere grote investering vooraf moet gaan.

Als u niet zorgvuldig handelt loopt u het risico een miskoop te doen.

Onze ervaring in uw voordeel

Waarschijnlijk zult u hooguit 2 of 3 keer in uw leven een huis kopen. Misschien vaker, maar dat is uitzonderlijk. Voor ons is het echter dagelijks werk. Dat betekent dat de huizenmarkt geen geheimen voor ons kent. We kennen de kansen en de risico’s, de voordelen en valkuilen. Wij kunnen u daarom helpen de juiste beslissing te nemen en behoeden voor misstappen.

Eerlijke feedback

De aankoop van een huis gaat vaak gepaard met de nodige spanning en emotie. Het is dan ook een bijzondere gebeurtenis en een grote stap in uw leven. Maar soms kan enthousiasme blind maken voor bepaalde nadelen of risico’s. In dat geval bedienen wij de handrem. U kunt van ons rationele en eerlijke feedback verwachten, ook als wij bedenkingen hebben bij een huis waar u enthousiast over bent. Uiteraard stellen we ons daarbij wel constructief op: we zullen er alles aan doen om eventuele hindernissen tussen u en uw droomhuis weg te nemen.

Besparing van tijd en administratieve rompslomp

Bij de aankoop van een huis zijn er heel wat zaken die uitgezocht moeten worden. Wij bekijken alles wat hierbij relevant is, zoals gegevens over de staat van uw woning, prijsontwikkelingen in de buurt, kadastrale informatie, bouwvergunningen, bestemmingsplannen en saneringsopdrachten.

Bovendien staan we u bij in het administratieve gedeelte van uw aankoop. Zo zullen we de koopakte nauwkeurig nalopen op de gemaakte afspraken en waar nodig bijstellen.

Kortom: Aankoopmakelaardij Attis van der Horst bespaart u tijd en energie zonder dat u het idee heeft dat u dingen ontgaan die belangrijk zijn!